Geïrriteerde Zlatan snauwt na nederlaag Rode Duivels: “Waarom zeg je dat?”

Geïrriteerde Zlatan snauwt na nederlaag Rode Duivels: “Waarom zeg je dat?”

26-03-2023 18:26 Laatste update: 18:27
5

De Rode Duivels versloegen vrijdag tijdens het debuut van Domenico Tedesco de ploeg van Zlatan Ibrahimovic en co. De Zweedse spits was duidelijk niet blij na de nederlaag van zijn land. Op de persconferentie leek de spits zichtbaar geïrriteerd. 

De avond begon nochtans mooi voor de 41-jarige. Hij kreeg een staande ovatie van de Friends Arena toen hij het veld betrad. Maar de spits bleek niet in staat te zijn om de wedstrijd helemaal te doen omkeren.  

Na de wedstrijd liep de spits richting de ‘mixed zone’ waar een aantal gretige journalisten op Ibrahimovic stonden te wachten. Een interview met de Zweed is altijd opwindend. Toen hij de mixed zone inging, werd hij een minuutje tegengehouden, schrijft La Dernière Heure. "Een vraag van België? OK, één," zei hij.

Een opmerkzame journalist van de franstalige krant merkte op dat Zlatan een lang gesprek had met Alexis Saelemaekers. "Ik heb ook met hem gesproken voor en tijdens de wedstrijd." Toen de journalist hem zag vertrekken, werd er nog snel een tweede vraag op hem afgevuurd. Daar was de spits niet echt tevreden mee. "Spelen tegen de Rode Duivels ligt me niet?”, antwoorde Ibrahimovic meteen. “Dat zijn twee vragen, maar waarom zeg je dat? Ja, er was Euro 2016 en nu deze nederlaag. Maar je weet dat België sterk is. Je bent journalist, dat weet je toch? Doe je werk!"