Brazilië zet zinnen op Ancelotti: 'Hij is een topcoach die veel heeft bereikt'

Brazilië zet zinnen op Ancelotti: 'Hij is een topcoach die veel heeft bereikt'

26-03-2023 14:46
3

Carlo Ancelotti is de gedroomde nieuwe bondscoach voor Brazilië. Dat erkent voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond. De 63-jarige Italiaan moet Real Madrid dan wel willen inruilen voor de Goddelijke Kanaries.

"Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd onder voetballers. Niet alleen door Ronaldo of Vinícius, maar door iedereen die onder hem gevoetbald heeft", begint Rodrigues in gesprek met Reuters. "Hij is niet alleen de favoriet van de spelers, maar inmiddels ook van de fans. Dat hoor ik in elk stadion waar ik kom. Ik bewonder hem voor zijn eerlijke manier van werken. Hij heeft verder ook geen introductie nodig. Hij is een topcoach die veel heeft bereikt en we hopen dat hij nog meer zal winnen."

Volgens de preses is er nog geen contact geweest met Ancelotti, die tot medio 2024 vastligt bij Real Madrid. De Braziliaanse bond wil vanaf april in gesprek met kandidaten. Brazilië zoekt een opvolger voor Tite, die opstapte na de nederlaag tegen Kroatië in de kwartfinale van het WK.