Vaesen bezig aan zijn grote doorbraak in de JPL: Heel veel kwaliteiten

Vaesen bezig aan zijn grote doorbraak in de JPL: "Heel veel kwaliteiten"

24-03-2023 23:01
2

KVC Westerlo zag afgelopen winter met Lyle Foster een sterkhouder vertrekken, maar heeft daar niet al te lang na getreurd. Na het vertrek van Foster kreeg Kyan Vaesen zijn kans om zich te tonen en wist hij ook meteen te overtuigen.

Na het vertrek van Foster was het aan Vaesen om speelminuten op te doen en voor doelpunten te zorgen. Dat deed hij met verve. Sinds het vertrek van Foster zit onze jonge landgenoot aan vijf doelpunten en één assist in acht partijen. Het leverde hem ook flink wat lof op.

Zo is onder andere journalist Stef Wijnants stevig onder de indruk van Vaesen. "Hij is een beetje onder de radar progressie aan het maken geweest", klinkt het bij TVL Sportcafé. "Je bent niet altijd klaar op je zeventiende of achttiende, want dat vind ik toch nog uitzonderingen. Ik vind het ook mooi dat hij kansen krijgt om door te groeien en niet meteen werd afgeschreven."

En ook ploegmaat Sinan Bolat is bijzonder lovend over Vaesen. "Het is een speler die heel erg snel opviel toen ik bij Westerlo aankwam. Hij heeft heel veel kwaliteiten en werkt bovendien ook nog eens voor het team", geeft de ervaren doelman aan.