Reden Nagelsmann-exit onthuld, 'coach moest nieuws uit media vernemen'

Reden Nagelsmann-exit onthuld, 'coach moest nieuws uit media vernemen'

24-03-2023 07:31
6

Het is inmiddels algemeen bekend dat Julian Nagelsmann ontslagen wordt bij Bayern München, maar zelf hoorde de coach nog niets van zijn werkgever. Nagelsmann moest het nieuws over zijn exit in de media lezen, melden onder meer BILD en Fabrizio Romano. Ook is er meer duidelijkheid over de reden dat de Duitse coach op straat wordt gezet.

In de zomer van 2021 kwam Nagelsmann nog voor een groot bedrag naar Bayern, maar zijn dagen in München zijn nu geteld, zo werd donderdagavond duidelijk. De 35-jarige oefenmeester is daar ook van op de hoogte, maar niet door de communicatie vanuit Bayern. Hij zou zelfs nog niets hebben gehoord van de club. Toch zal Der Rekordmeister het ontslag vrijdag wereldkundig maken.

Het vertrek van Nagelsmann roept veel vragen op. Bayern staat weliswaar tweede in de Bundesliga, met één punt minder dan Borussia Dortmund, maar het is ook nog in de race voor de Champions League-bokaal en DFB Pokal. "Van wat ik heb begrepen, waren er serieuze problemen tussen Nagelsmann en het Bayern-bestuur", zegt transferexpert Romano. "Daarnaast hadden sommige spelers geen vertrouwen meer in de tactische keuzes van de coach. Daarom heeft Bayern dit besluit genomen."

Inmiddels is ook al duidelijk wie de nieuwe trainer van Matthijs de Ligt, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui wordt. Thomas Tuchel zal Nagelsmann direct gaan opvolgen. De voormalig coach van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea staat maandag al op het trainingsgveld bij zijn nieuwe club.