UPDATE: Volgens Duitse media heeft Bayern München afscheid genomen van Nagelsmann

UPDATE: Volgens Duitse media heeft Bayern München afscheid genomen van Nagelsmann

23-03-2023 21:44 Laatste update: 22:19
5

De positie van Julian Nagelsmann staat hevig ter discussie bij Bayern München. Volgens Fabrizio Romano overweegt de Duitse topclub om de 35-jarige trainer te ontslaan.

Bayern zou momenteel intern overleg voeren over de positie van Nagelsmann, die spoedig op straat kan worden gezet. Der Rekordmeister heeft zelfs al een opvolger op het oog. Thomas Tuchel geldt als de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen.

Nagelsmann kwam in de zomer van 2021 over van Bundesliga-concurrent RB Leipzig. Bayern betaalde naar verluidt een bedrag van meer dan twintig miljoen euro om hem los te weken. Hij loodste de club in zijn eerste seizoen naar de landstitel, maar de laatste maanden neemt de kritiek steeds meer toe. Bayern is niet zo dominant als in voorgaande jaren en presteert wisselvallig. Door de nederlaag bij Bayer Leverkusen nam Borussia Dortmund afgelopen weekend de koppositie over.

De achterstand van Bayern bedraagt overigens slechts één punt. Daarnaast is Bayern München nog in de race voor de DFB-Pokal en de Champions League. In dat laatste toernooi is Manchester City de tegenstander in de kwartfinale. 

Tuchel zit zonder club sinds zijn ontslag bij Chelsea in september 2022. Met The Blues had hij anderhalf jaar eerder nog de Champions League gewonnen. De 49-jarige tacticus was eerder werkzaam bij onder meer Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain.

Update: Volgens Duitse media heeft Bayern München ondertussen Nagelsmann op straat gezet. Onder meer Bild meldt het ontslag. Tuchel is de favoriet om het roer over te nemen bij Bayern München. Volgens Romano is er al een akkoord tussen de twee partijen.