Boateng na vertrek bij Anderlecht: Kompany heeft altijd geloofd in mij

Boateng na vertrek bij Anderlecht: "Kompany heeft altijd geloofd in mij"

23-03-2023 11:16
6

Enock Boateng (voorheen Agyei) nam dit seizoen afscheid van Anderlecht en koos voor een avontuur bij het Burnley FC van Vincent Kompany. Die club leende hem meteen uit aan KV Mechelen, maar Boateng droomt wel al van de Premier League.

Kompany gaf de doorslag in het vertrek van Boateng. "Hij heeft altijd geloofd in mij, hij weet wat ik kan en hij weet hoe hij me kan motiveren", vertelt Boateng bij Het Nieuwsblad. "Er waren meerdere aanbiedingen, maar bij Burnley heeft Vincent het verschil gemaakt met de rest van zijn staf: Craig Bellamy, Floribert Ngalula, Bram Geers,… Ik ken hen ­allemaal van bij Anderlecht."

Burnley FC is op weg naar de Premier League, maar mogelijk wordt Boateng ook komend seizoen uitgeleend. "Als de coach denkt dat ik nog niet klaar ben voor de Premier League, zal ik niet teleurgesteld zijn. Gelukkig heb ik een contract getekend voor vier jaar, dat geeft me vertrouwen. Ontwikkeling is ­belangrijk. Ik wil klaar zijn zodra Kompany me wil inzetten."

Boateng stond vroeger bekend als Agyei, maar heeft de naam van zijn overleden moeder overgenomen. Ook op zijn truitje staat nu de naam Boateng.