Nieuwe tandem bij Duivels? Ik kan het zeer goed vinden met Onana buiten het veld

Nieuwe tandem bij Duivels? "Ik kan het zeer goed vinden met Onana buiten het veld"

22-03-2023 15:33
3

Samen met Orel Mangala is Romeo Lavia de enige nieuwkomer in de selectie van Domenico Tedesco. De negentienjarige middenvelder van Southampton FC ziet zijn uitstekende prestaties zo beloond met een allereerste oproepingsbrief. Er wordt meteen veel verwacht van hem, maar daar gaat Lavia zelf nuchter mee om.

Lavia wordt een grootse toekomst voorspeld, ook bij de Rode Duivels. Voorlopig tracht hij echter nog te leren vanuit de schaduw. Onder meer Kevin De Bruyne maakt indruk op hem. "Hij is een natuurlijke leider door zijn manier van spelen en zich uitdrukken. Ik heb een goede verstandhouding met hem, hij heeft me geholpen bij mijn integratie bij Manchester City", vertelde Lavia op een persconferentie. Onze landgenoot verliet RSC Anderlecht op jonge leeftijd voor City, maar zette afgelopen zomer een stapje terug naar Southampton. Naast De Bruyne zijn er overigens nog enkele anderen van de oudere garde die hun ervaring delen, merkt Lavia op. 

Nu de vorige generatie stilaan volledig uit beeld verdwenen is, dringt verfrissing zich op. Vele fans dromen al van een middenveld met De Bruyne, Lavia en Amadou Onana. Ook die laatste ligt in de bovenste schuif bij Lavia. "Ik kan het uitstekend met hem vinden buiten het veld", klinkt het veelbelovend. "Hij is een zeer goeie speler. Het zou een plezier zijn om zij aan zij op het veld te staan." Datzelfde geldt voor Johan Bakayoko, die hij nog kent van de nationale jeugdreeksen.

Ondanks zijn overvloedige talent zijn de schoenen die Lavia moet vullen, behoorlijk groot. Axel Witsel vervulde namelijk jarenlang de rol van nummer zes. "Mijn profiel lijkt wel op dat van Witsel, zowel verdedigend als aan de bal", geeft Lavia toe. Hij noemt de Luikenaar een "voorbeeld", maar geen idool. "Een echt idool, dat heb ik eigenlijk niet."