Faes in voetsporen van Alderweireld: Ik ga mij smijten, ga me volledig geven

Faes in voetsporen van Alderweireld: "Ik ga mij smijten, ga me volledig geven"

22-03-2023 09:00 Laatste update: 09:55
8

Wout Faes doet het prima in de Premier League bij Leicester City. Gelukkig maar voor de Rode Duivels, want Royal Antwerp FC-verdediger Toby Alderweireld nam na 127 interlands afscheid als international. Verdediger Faes vertelde over de kans bij de Rode Duivels.

"Ik ga mij smijten, ga me volledig geven. Ik voel me ook echt klaar om deze kans te pakken", vertelde de zelfverzekerde Faes vol goede moed aan Het Laatste Nieuws.

"Dat er met Tedesco een nieuwe bondscoach aan het roer staat, is voor mij een voordeel, daar hoef ik niet rond de pot voor te draaien", zei de verdediger die denkt dat de wisseling van trainer voor hem een positieve wending geeft.

"Er waait een nieuwe wind en dat is goed, aan mij om die kans op het trainingsveld te pakken", aldus de 24-jarige verdediger die de concurrentie aan moet met Zeno Debast en Sebastiaan Bornauw.

Faes speelde al eens eerder voor de Rode Duivels op 8 juni vorig jaar tegen Polen. Het ging toen echter om een invalbeurt van 5 minuten. Bij Leicester City is Faes wel een vaste kracht. De verdediger speelde dit seizoen 20 Premier League wedstrijden.