Referee Department geeft Seraing ongelijk: STVV maakte wel degelijk geldige goal

Referee Department geeft Seraing ongelijk: STVV maakte wel degelijk geldige goal

20 maart - 22:01

Naar goede gewoonte had het Referee Department weer heel wat werk om de verschillende scheidsrechterlijke beslissingen van de voorbije speeldag te bespreken. Ook in Sint-Truiden tegen RFC Seraing (2-1) was er een prangende fase. Die werd wel correct beoordeeld, klinkt het.

Bij het openingsdoelpunt van STVV, in minuut 24, ontstond er een duel in de zestien meter van Seraing. Doelman Guillaume Dietsch liep uit zijn doel om de bal te komen pakken of wegwerken, maar kwam daarbij in contact met Daichi Hayashi. Daardoor bleef de bal hangen, waarop Gianni Bruno zijn torinstinct aansprak om de 1-0 op het bord te zetten.

Bij Seraing schreeuwde men moord en brand, maar scheidsrechter Wesli De Cremer noch de VAR gaf een kik. Volgens de bevoegde instanties was dat ook een terechte keuze. 'Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de scheidsrechter omdat STVV speler Hayashi een duw in de rug krijgt van Seraing-speler Moustapha Mbow (nr. 99) en daardoor in contact komt met de Seraing-doelman', staat geschreven op hun website.

Bij Seraing had men daar meteen na de wedstrijd toch een heel andere mening over. Trainer Jean-Sébastien Legros noemde het zelfs regelrecht 'hallucinant' dat er geen overtreding gefloten werd op Dietsch. Uiteindelijk verloor Seraing dus bij STVV, waardoor het nog steeds de rode lantaarn draagt in de Jupiler Pro League. Zichzelf nog handhaven is zo goed als onmogelijk geworden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie