Feyenoord wint Klassieker bij Ajax en staat afgetekend eerste in Eredivisie

Feyenoord wint Klassieker bij Ajax en staat afgetekend eerste in Eredivisie

19 maart - 17:15
3

Feyenoord heeft een enorm intense en bewogen Klassieker winnend weten af te sluiten. De Rotterdammers wonnen voor het eerst sinds 2005 weer in de Johan Cruijff Arena: het werd 2-3. Daarmee zet Feyenoord een grote stap richting de landstitel.

De Klassieker in Amsterdam stond onder hoogspanning. Buiten de bekende rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord, was het duel ook cruciaal voor het verloop van de titelstrijd. Vanaf de eerste seconde lag het tempo bizar hoog in de Johan Cruijff Arena. Ajax en Feyenoord zetten elkaar stevig onder druk, terwijl er ook harde duels werden uitgevochten. Ondanks de evenwichtige start greep Feyenoord al na vijf minuten de leiding: de Ajax-verdediging zag Santiago Gimenez over het hoofd na een snelle aanval van de bezoekers. Daardoor kwam de Mexicaan tot scoren.

Na de openingstreffer bleef de intensiteit hoog in De Klassieker. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kwamen tot mogelijkheden. Dat leidde uiteindelijk tot een snelle gelijkmaker van Ajax. Edson Álvarez kopte raak uit een corner, waarna de ontlading groot was in de Arena.

In het slot van de eerste helft kende Ajax nog een sterke fase. Steven Bergwijn en Steven Berghuis waren al dicht bij de 2-1. Op slag van rust kwam Dusan Tadic uiteindelijk tot scoren. Berghuis bracht Bergwijn met - niet zijn eerste - prachtige pass in stelling. Daarna werd Tadic gevonden: de aanvoerder van Ajax prikte beheerst raak. Daardoor gingen de Amsterdammers met een comfortabele voorsprong rusten.

Na de pauze kwam Feyenoord echter beter uit de kleedkamer dan Ajax. De Rotterdammers wisten hun aartsrivaal helemaal vast te zetten in de eigen zestien. Feyenoord kwam tot meerdere kansen en Ajax kreeg de bal niet weg. Het was wachten op de 2-2 en die viel ook. Geertruida maakte de winnende treffer echter in de 86ste minuut. Hij knikte raak uit een corner. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3, waardoor Feyenoord na achttien jaar weer eens wint in de Arena.

Door de overwinning is de landstitel weer een stuk dichterbij voor Feyenoord. De Rotterdammers staan nu zes punten voor op Ajax. AZ kan later op zondag wel nog naderen tot vijf punten. Het resterende programma is ook in het voordeel van Feyenoord: een uitduel bij Sparta is op papier nog de enige lastige krachtmeting voor De Stadionclub.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie