Deila over wissel Ohio tijdens Club Brugge-Standard: “Laatste keer”

Deila over wissel Ohio tijdens Club Brugge-Standard: “Laatste keer”

12-03-2023 17:57
5

Club Brugge deed een uitstekende zaak met het oog op een plek in de top vier. Standard kreeg zondag een dreun na de 2-0 nederlaag. Ronny Deila was niet blij met de houding van zijn spits toen hij werd gewisseld.

Sterkhouder bij Standard Noah Ohio kon niet overtuigen tegen Club Brugge. De spits werd vervangen in de 55ste minuut door Stipe Perica. Bij zijn wissel stak Ohio zijn verbazing niet onder stoelen of banken. De Nederlander knikte met zijn hoofd, vloekte er een paar woorden uit en maakte zijn weg naar de bank. Voordat hij ging zitten, werd hij tegengehouden door Deila die hem terugriep.

Na afloop van de partij gaf Deila meer duiding bij de situatie. "We hebben het er in de kleedkamer al over gehad. Ik hoop dat dit de eerste en laatste keer is”, aldus de Noorse coach. “Ik neem mijn beslissingen als coach, hij neemt zijn beslissingen als speler op het veld. Je moet gewoon loyaal zijn.” 

Deila gaf verder nog de boodschap mee dat Ohio hem altijd kan opzoeken in zijn bureau, maar dat het niet oké is om zich zo uit te laten voor 25.000 toeschouwers. “Hij zal leren van wat er gebeurd is", besloot Deila, geciteerd door DH Sport