Onana over Europese finale met Ajax: 'Ik was bang en belde Van der Sar'

Onana over Europese finale met Ajax: 'Ik was bang en belde Van der Sar'

11 maart - 16:46

Andre Onana heeft teruggekeken op de verloren Europa League-finale met Ajax tegen Manchester United in 2017. De doelman onthult dat hij bijna gebukt ging onder de spanning in Stockholm, net als onder meer ploeggenoot Amin Younes.

"Ik speelde met heel veel angst. Na de wedstrijd zei ik tegen mezelf dat ik nooit meer zo bang op het veld zou staan", begint Onana in gesprek met DAZN, geciteerd door Calciomercato. "Ik verloor die Europa League-finale door angst. We hadden al verloren voordat de wedstrijd gespeeld werd. Tijdens de training belde ik Edwin van der Sar, ik voelde me niet goed. Ik zei dat ik deze finale niet wilde spelen."

"Van der Sar antwoordde door te zeggen: ik ben te oud en heb geen handschoenen mee, jij gaat spelen", vervolgt de Kameroener. "Ik was negentien jaar oud. Op de dag van de wedstrijd werden zeven spelers ziek wakker. We waren zó jong."

Onana kreeg het ook in de spelerstunnel vlak voor de aftrap Spaans benauwd. "Ik zag David de Gea vlak achter me. Zes maanden eerder speelde ik nog op de PlayStation met hem. Nu speelde ik tegen hem. Ik was pas net eerste keeper geworden."

Zoals gezegd was Onana niet de enige Ajax-speler met zenuwen voor de finale tegen United. "Amin Younes was één van onze belangrijkste spelers, hij kwam naar me toe en zei: Heb je de armen van Antonio Valencia gezien? Oef, tegen hem kan ik niet spelen."

Een machteloos Ajax verloor de eindstrijd tegen het Manchester United van José Mourinho uiteindelijk met 2-0. Onana speelt inmiddels voor Internazionale, nadat hij na een dopingschorsing gebrouilleerd raakte met de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s