Vermeeren is nu al sleutelpion bij Antwerp: Ik voel me fysiek sterker dan ooit

Vermeeren is nu al sleutelpion bij Antwerp: "Ik voel me fysiek sterker dan ooit"

11-03-2023 11:09
7

Arthur Vermeeren is een regelrechte sensatie bij Royal Antwerp FC. Op amper achttienjarige leeftijd is de middenvelder al uitgegroeid tot de metronoom van het elftal. Ondanks de vele lofbetuigingen houdt hij zijn voetjes nuchter op de grond.

Vermeeren wordt vanuit alle hoeken bejubeld, maar zelf blijft hij daar bijzonder rustig onder. "Het is snel gegaan. Véél sneller dan verwacht", geeft de jongeling toe bij Het Nieuwsblad. Toch stijgt dat succes niet naar zijn kopje. "Thuis blijf ik dezelfde Arthur, die helpt bij de afwas", klinkt het lachend. Die kalmte heeft hij te danken aan de opvoeding van zijn ouders, vertelt hij. Dat betekent niet dat Vermeeren niet kan genieten van de complimenten, bijvoorbeeld "dat ze 'Tuur, Tuur, Tuur!' scanderen na een balverovering".

Je kan het haast niet geloven, maar in principe zal Vermeeren de komende jaren alleen maar beter worden. Ook in de eerste maanden sinds zijn doorbraak heeft hij al vooruitgang geboekt, vindt hij. "Ik voel me fysiek sterker dan ooit. De eerste weken voelde ik mijn tank leeglopen op het einde van een match, nu niet meer." Nochtans heeft hij altijd al een groot loopvermogen gehad, voegt Vermeeren eraan toe.

De Antwerp-tiener voelt zich niet te beroerd om aan te geven dat niet alles wat hij aanraakt in goud verandert. "Pas op, de bekerwedstrijd op Union vond ik mezelf zéér slecht. En er waren er nog. Op Westerlo bijvoorbeeld maakte ik een foutje", verwijst hij naar één van de tegendoelpunten uit die partij. Niettemin beschouwt Mark van Bommel hem tegenwoordig als één van de sterkhouders van zijn ploeg. De voorbije twaalf competitiematchen stond Vermeeren telkens aan de aftrap. 

  

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)