Rednic (ex-Standard) hoopt op terugkeer naar België: Contact met twee clubs

Rednic (ex-Standard) hoopt op terugkeer naar België: "Contact met twee clubs"

10-03-2023 21:00
1

Mircea Rednic werd de voorbije maanden meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar ons land en werd zelfs al gespot in de tribunes van enkele Belgische ploegen. De terugkeer kwam er echter nog niet, maar kan er volgens de Roemeen wel komen.

Rednic zit al anderhalf jaar zonder job na zijn periode bij Dinamo Boekarest, maar geeft wel aan graag terug te keren naar ons land. "Ik vond het aangenaam werken bij Standard, Moeskroen en zelfs bij AA Gent", geeft Rednic aan in La Dernière Heure. Er is aan interesse ook geen gebrek, geeft hij aan. "Ik heb contact gehad met twee Belgische clubs, maar ik wil correct zijn tegenover hen en dus zal ik geen namen geven", klinkt het.

RFC Seraing werd genoemd als een optie, maar dat ontkent Rednic. "Ik kan jullie verzekeren dat Seraing er niet bij zit. Ik denk dat Laszlo Bölöni (trainer van Metz) mijn naam laten vallen heeft bij Lucien D'Onofrio (sportief directeur bij Metz) en ik weet nog altijd niet of dat serieus was of niet. Ik heb ook contacten gehad in Saudi-Arabië en Roemenië, maar daar is er te weinig stabiliteit", geeft hij aan.

Of het ook tot een terugkeer komt, zal de tijd uitwijzen. Naast zijn periodes bij Belgische clubs was Rednic ook trainer van Rapid Boekarest (3x), FCM Bacau, Al-Nasr, U. Craiova, FC Vaslui, Dinamo Boekarest (5x), Alania Vladikavkaz, Xäzär, Astra Ploiesti, Petrolul (2x), CFR Cluj, Al-Faisaly, ACSM Poli Iasi en FC Viitorul.