Balen voor Union, Brusselaars geven voorsprong tot drie keer toe uit handen

09-03-2023 20:42
22

Op bezoek in Berlijn heeft Union een goede zaak gedaan in de strijd om de kwartfinale in de Europa League. De Brusselaars kenden een moeilijke partij, maar wisten toch een gelijkspel te boeken. Het leek echter lange tijd op weg naar winst, maar gaf die in het slot nog uit handen.

Union heeft het de laatste weken wat moeilijker, maar kreeg met Union Berlin wel een bekende tegenstander in de Europa League. Het hoopte opnieuw een goede zaak te kunnen doen tegen de nummer drie van Duitsland, maar kende een bijzonder moeilijke partij.

Anthony Moris moest zich in de eerste helft meermaals tot de held van Union ontpoppen en hield de Duitsers verschillende keren van het openingsdoelpunt. Aanvallend kwamen de Brusselaars er moeilijk uit, maar één van de eerste kansen was wel meteen raak. Vanuit het niets kon Victor Boniface iets voor het halve uur de bezoekers op voorsprong brengen met een afgeweken afstandsschot. Wonder boven wonder stonden de Brusselaars toch op een 0-1 voorsprong.

Schrikken voor de Duitsers, die meteen daarop op zoek gingen naar die gelijkmaker. Die leek er al snel te gaan komen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Achteraf konden de Duitsers toch vieren nadat Josip Juranovic net voor rust een vrije trap voorbij Moris wist te krullen: 1-1.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg de lijnen uitzetten, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Union hield gemakkelijk stand én strafte af. Netvoor het uur kon Vertessen een scherpe counter afronden en de Brusselaars weer op voorsprong en op rozen brengen.

Lang bleef die voorsprong echter niet staan. Na een handsbal van Burgess kregen de bezoekers en strafschop. Die werd aanvankelijk nog gestopt door Moris, maar werd in twee pogingen door Knoche toch in doel gewerkt.

Een klap voor Union? Niet dus. Het antwoord van de Brusselaars kwam het meteen met een vlijmscherpe counter. Na een fenomenale rush vond Nieuwkoop ploegmaat Boniface, die de bal ijzig koel in doel duwde.

Voor de thuisploeg leek dat dan toch het tegendoelpunt te veel te zijn. De Duitsers raakten niet meer in hun spel en leken op weg naar een verlies. In het absolute slot werd er dan toch nog gescoord en stond het weer 3-3. Daar bleef het ook bij, waardoor het in het Lotto Park in de terugwedstrijd nog alle kanten kan uitgaan.