Dury’s ‘hart bloedt’ met stand Zulte Waregem: “Ik ben kwaad geworden”

Dury’s ‘hart bloedt’ met stand Zulte Waregem: “Ik ben kwaad geworden”

09-03-2023 14:44
6

Francky Dury en Zulte Waregem horen bij elkaar, maar de oefenmeester ziet dat Essevee tegen de degradatie vecht. Dury sprak met Het Laatste Nieuws over de situatie.

Dury maakt zich nog steeds kwaad. “Ik ben kwaad geworden bij de 3-0 aan de rust in Leuven. Toen ik zelf nog coach was, zei ik altijd: in een degradatiestrijd moet je knokken voor elk punt, moet je elk punt koesteren. Dat is de raad die ik Mbaye Leye en de spelers wil meegeven voor de komende lastige wedstrijden, tegen Gent en Standard en later Antwerp: speel realistischer, en hou de rangen gesloten.”

Het hart van Dury bloedt. “Ik ben 65 en geniet van mijn vrijheid en mijn gezondheid. Maar ik zie af, ja, mijn hart bloedt als ik naar de rangschikking kijk. Destijds zei ik altijd dat we vier matchen voor het eind gered moesten zijn, om de stress buiten te houden. Nu zie je die stress toeslaan. Tegen Oostende, in Seraing, waar ze het nochtans onder controle leken te hebben en een zoveelste domme rode kaart de ploeg nekte. Enfin, helemaal verloren is het nog niet. Elke match begint bij 0-0, hé.”