Van den Brom (ex-Anderlecht) gelooft: “Ze maken kans tegen Villarreal”

Van den Brom (ex-Anderlecht) gelooft: “Ze maken kans tegen Villarreal”

09-03-2023 10:29
3

Voormalige coach van RSC Anderlecht, John van den Brom, is de enige die Villarreal heeft verslagen in Europa. Hij kent de tegenstander goed en gelooft dat Anderlecht toch een kans maakt in deze ontmoeting.

"Het zal moeilijk worden maar Anderlecht heeft een kans”, klinkt het bij Van den Brom in La Dernière Heure. Lech Poznan, de club van John van den Brom, won thuis met 3-0 en verloor in Spanje met 4-3. Het is dan ook de enige ploeg die Villarreal dit seizoen versloeg in Europa. Van den Brom nuanceert deze prestatie wel… “Maar ik moet toegeven dat Villarreal zich al had gekwalificeerd en daarom niet met hun beste team speelde". De Nederlander heeft nog steeds sympathie voor paars-wit en aarzelt dus niet om Brian Riemer advies te geven. 

“Je kon merken dat Villarreal teleurgesteld was om in de Conference League te moeten spelen”, geeft Van den Brom mee in La Dernière Heure. “Ze zijn gewend om in de Champions League en de Europa League te spelen. Daar hadden wij bijna van kunnen profiteren."

De Nederlander heeft de analyse van Villarreal nog fris in zijn hoofd. "Zij zijn een ploeg die altijd wil voetballen. Ze verplaatsen de bal van links naar rechts en wachten op een opening om de verdediging van de tegenstander te doorbreken”, deelt Van den Brom mee. “Het is zaak om het centrum af te sluiten en de passlijnen te blokkeren.” 

Hij waarschuwt verder voor de individuele kwaliteiten van de Spaanse ploeg. “Chukwueze is erg snel op de rechterflank en hij maakte een mooi doelpunt tegen ons. Villarreal heeft veel aanvallende troeven, maar het is niet onmogelijk om ze onschadelijk te maken. Als Anderlecht dat kan, maken ze kans op kwalificatie", besluit Van den Brom.