Keuze lijkt gevallen: 'Balikwisha niet in voorselectie Tedesco, dus wenkt Congo'

Keuze lijkt gevallen: 'Balikwisha niet in voorselectie Tedesco, dus wenkt Congo'

08-03-2023 16:15
14

William Balikwisha lijkt een toekomst als Congolees international tegemoet te gaan. De middenvelder van Standard Luik schermde tot nu toe nog met interesse van zowel België als Congo, maar de deur naar ons land zou definitief gesloten zijn. Les Léopards hopen overigens ook Joris Kayembe te overtuigen.

Het was eerder al bekend dat Balikwisha in de voorselectie van Congo was opgenomen. De 23-jarige Luikenaar liet daarbij nog niet in zijn kaarten kijken. Naar eigen zeggen zou hij eerst afwachten of Domenico Tedesco, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, aan hem zou denken. Volgens La Dernière Heure is dat niet het geval: Balikwisha zou geen deel uitmaken van een voorlopige voorselectie van Tedesco.

Daarom staat de deur naar de Congolese nationale ploeg nu helemaal wagenwijd open. Dat zullen ze in Midden-Afrika graag horen. Balikwisha is immers bezig aan het jaar van de doorbraak. Bij Standard zit de technicus al aan zes doelpunten en vier assists. Congo hoopt hem te kunnen gebruiken in een tweeluik Mauritanië, die kadert in de kwalificaties voor de Afrika Cup.

Mogelijk krijgen de Congolezen straks ook nog de steun van Kayembe. De linksachter van Sporting Charleroi heeft weliswaar al twee wedstrijden bij de Rode Duivels achter zijn naam staan, maar dat gebeurde telkens in vriendschappelijke duels. Volgens de regels van de FIFA mag een speler dan nog steeds wisselen. Of Kayembe zelf oren heeft naar een Congolese overstap, is niet bekend. Momenteel ligt hij trouwens in de lappenmand. Zolang dat het geval is, zal Kayembe niet opgeroepen worden.