'Voetbalbond snijdt in medische staf, aantal kinesisten en masseurs halveert'

'Voetbalbond snijdt in medische staf, aantal kinesisten en masseurs halveert'

7 maart - 16:15 Laatste update: 16:33
5

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat besparen op de medische staf. Onder andere conditietrainer Johan Gerets moet zijn heil ergens anders gaan zoeken. Meningen van de Rode Duivels zelf over de beslissingen zijn niet unaniem positief. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Onder ex-bondscoach Roberto Martinez werd de selectie van de Rode Duivels omringt door 41 delegatieleden tijdens het WK in Qatar. Dat liep aardig in de kosten en was meer dan selecties van andere landen. Dat is opzich geen probleem als de opbrengsten hoog genoeg zijn. Dat blijkt echter niet zo te zijn, waardoor De KBVB noodgedwongen moet besparen.

'Daarnaast waren er - haal gerust even adem vooraleer verder te lezen - drie data-analisten, één datawetenschapper, twee dokters, een hoofd scouting, één kracht- en conditioneringscoach, vier kinesisten, een podoloog, een chiropractor, vier masseurs, een wellness coach, drie koks, een voedingsdeskundige, een assistent-technisch directeur, een communicatiecel van vier, drie materiaalmannen, een veiligheidsverantwoordelijke, een logistiek coördinator en een teammanager', aldus Het Nieuwsblad.

Dat was nog niet alles, want verschillende spelers namen vertrouwenspersonen mee en ook andere specialisten. Tussen sommige Rode Duivels en kinesisten of masseurs is een vertrouwensband ontstaan, waardoor deze spelers niet content zijn met de beslissing om te besparen op de medische staf.

De flinke delegatie was niet genoeg om de groepsronde van het WK in Qatar te overleven. In de groepsfase wisten de Rode Duivels niet bij de eerste twee te eindigen na een remise winst tegen Canada, een verlies tegen Marokko en een remise tegen Kroatië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s