STVV-middenvelder Smets (Ex-Genk) over berichtenstroom smartphone: ''Goed gedaan''

STVV-middenvelder Smets (Ex-Genk) over berichtenstroom smartphone: ''Goed gedaan''

7 maart - 08:28

Zondag eindigde de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk in 2-2. De 19-jarige Matte Smets viel op aan STVV-zijde. De jonge middenvelder kwam voor de zomer van 2018 uit voor de jeugd van KRC Genk. Laat dat nu juist de ploeg zijn waar tegen de jongeling het liet zien afgelopen weekend.

''We hebben een pak kilometers afgelegd. Ik ben benieuwd naar de statistieken die de staf ons bezorgt'', vertelde Smets aan Het Belang van Limburg over de vele kilometers die de middenvelder en zijn collega's afliepen. Smets liep zelf 11 kilometer tijdens de match.

Na afloop van de match ontving de middenvelder de nodige berichten. ''Ach, ze waren het er allemaal over eens dat ik het goed had gedaan'', zei Smets.

''Al die berichten over en weer op sociale media heb ik niet bekeken, maar over de tweede Genkse goal viel toch wat te zeggen. Ik zag dat Samatta Teixeira haakte, toch?'', aldus Smets die nog even de wedstrijd terug keek en de beslissing van de VAR om de handen ervan af te houden in twijfel trok.

Smets speelde dit seizoen 8 Jupiler Pro League-wedstrijden voor STVV. STVV staat momenteel de 12e plaats met 36 punten uit 28 wedstrijden. Aankomende zaterdag neemt STVV het op tegen KV Mechelen, dat één plek onder STVV staat in het klassement.