Genk-assistent Olivieri: ''Samatta typische neus voor een goal van een topspits''

Genk-assistent Olivieri: ''Samatta typische neus voor een goal van een topspits''

7 maart - 08:03 Laatste update: 08:19
4

Koploper KRC Genk stelt het inmiddels meer dan een maand zonder goalgetter Paul Onuachu. De kersverse spits Tolu Arokodare, die Onuachu moest gaan vervangen, liep een blessure op en is weken uit de roulatie. Juist nu als het nodig is, staat de Tanzaniaanse spits Ally Samatta op en laat hij zijn kwaliteiten zien. Dat ziet ook assistent-coach Domenico Olivieri.

''De rust waarmee hij de bal meepikte en binnenlegde tegen Oostende, de timing bij zijn kopbal voor rust op Stayen en het instinct om op de juiste plaats op te duiken om de rebound mee te pikken bij de 1-2: het zijn allemaal bewijzen voor de typische neus voor een goal van een topspits'', vertelde Genk-assistent Olivieri aan Het Belang van Limburg.

''Misschien is zijn topsnelheid een beetje afgebot, maar dat compenseert Ally dan weer met de extra ervaring die hem in veel situaties het beslissende stapje voor geeft'', zei de assistent over de geroutineerde spits.

''Samatta is overigens niet de typische goaltjesdief, die op zijn kansje wacht in de grote rechthoek. Hij is enorm beweeglijk en kan op het juiste moment gaten trekken voor anderen'', aldus Olivieri die ziet dat Samatta zich met bepaalde kwaliteiten onderscheidt.

Dit Jupiler Pro League-seizoen maakte de 68-voudig Tanzaniaans international 4 goals in slechts 198 minuten. De 30-jarige spits wordt momenteel gehuurd van het Turkse Fenerbahce en keert aan einde van dit seizoen terug naar Turkije.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s