Europa League-duel niet op donderdag, maar al op dinsdag

Europa League-duel niet op donderdag, maar al op dinsdag

6 maart - 19:43
1

Deze week staat in de Europa League Lazio - AZ op het programma. Je zou verwachten dat het duel op donderdag wordt afgewerkt, maar dat is niet het geval. De Italiaanse en de Nederlandse club ontmoeten elkaar al op dinsdag. 

Iedereen weet op: donderdagavond is Europa League- en Conference League-avond. Maar de UEFA maakt deze week een uitzondering op die regel door de eerste Conference League-ontmoeting tussen Lazio en AZ al op dinsdag in te plannen.

De reden hiervoor is simpel: AS Roma, de andere club uit de Italiaanse hoofstad, komt donderdagavond al in actie in de Europa League, thuis tegen Real Sociedad. De twee clubs bespelen hetzelfde stadion en dus moet Lazio uitwijken.

De UEFA staat bovendien maar heel zelden toe dat twee stadgenoten op dezelfde avond een Europese wedstrijd spelen. Dit heeft ook te maken met de extra politie-inzet die nodig is rond dit soort duels. Sevilla en Real Betis en Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas kunnen daar bijvoorbeeld over meepraten.

AZ kan de borst natmaken voor de eerste Europese ontmoeting met Lazio, dat vrijdag met 1-0 won van de ongenaakbare Serie A-koploper Napoli. De Alkmaarders versloegen Vitesse vrijdagavond met dezelfde cijfers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s