Ex-directeur over Nainggolan: Een delinquent! Maar een goed mens''

Ex-directeur over Nainggolan: "Een delinquent! Maar een goed mens''

05-03-2023 12:50 Laatste update: 12:50
2

Radja Nainggolan, de ex-Rode Duivel, wordt bijzonder herinnerd door Walter Sabatini, de oud-directeur van AS Roma. Sabatini blikt terug op zijn samenwerking met Nainggolan. Nainggolan was destijds een vaste waarde op het middenveld van Roma.

Sabatini was tussen 2011 en 2016 sportief directeur van AS Roma en onderhield een goede relatie met Nainggolan. Sabatini heeft nog steeds veel bijzondere herinneringen aan zijn samenwerking met Nainggolan. "Eerlijk gezegd hou ik van hem als een zoon, maar hij is een delinquent! Als je hem 7 of 8 glazen voorzet, zal hij ze allemaal leegdrinken. Een voor een. Voor hem is het leven een spel. Maar diep van binnen, hij is een goed mens", citeert RTBF het Italiaanse Gazzetta.

Sabatini vertelde verder over Nainggolan en hield hierbij geen blad voor zijn mond. "Hij is een excentriekeling, gek, en zijn teamgenoten hadden hem beter moeten begrijpen en hem meer moeten helpen. Sommigen waren jaloers, jaloers, omdat Radja altijd alles had wat hij wilde, maar op het veld is het een topspeler. Wat ik hem zag doen bij Roma , heb ik niet gezien in andere spelers", vertelde Sabatini.

Nainggolan speelde uiteindelijk 203 wedstrijden op het middenveld van Roma. Hierin was hij 33 keer trefzeker en leverde hij 28 assists af. De ex-Rode Duivel is ook 30 keer uitgekomen voor België en wist zesmaal te scoren.