Barcelona parkeert de bus en wint van Courtois en Real Madrid

02-03-2023 22:59 Laatste update: 23:16
1

FC Barcelona heeft donderdagavond een geweldige uitgangspositie gepakt voor de halve finale van de Copa del Rey. In een weinig vermakelijke heenwedstrijd in Santiago Bernabéu werd het 0-1 voor de bezoekers na een vreemd eigen doelpunt dat op naam kwam van Eder Militão.

Barcelona moest met een gehavend elftal starten aan de wedstrijd tegen de aartsrivaal. Onder andere Pedri, Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé moesten vanwege een blessure verstek geven. Onder andere Franck Kessié en Ferran Torres mochten daarom starten. Ook Frenkie de Jong begon in de basis. Carlo Ancelotti koos weer voor Luka Modric na zijn eerdere reserveplek in de Madrileense derby.

Na het eerste fluitsignaal werd het voor de bezoekers en beide ploegen duidelijk wat het spelbeeld van de wedstrijd ging worden. Real Madrid kreeg veel de bal en mocht aanvallen, maar Barcelona trok zich terug en speelde erg verdedigend. Onder andere via Karim Benzema en Vinícius Junior kregen de kans op de openingstreffer, maar die viel uiteindelijk aan de andere kant.

Lucky goal
In minuut 26 konden de Catalanen uit een counter doorlopen op Thibaut Courtois en kon Kessié op doel schieten. Zijn schot kwam tegen de doelman aan, maar via de Ivoriaanse middenvelder kwam de bal alsnog dicht bij het doel. Uiteindelijk werd de samenloop van omstandigheden zo ongelukkig dat Militão de bal achter zijn eigen sluitpost werkte. Barcelona ging daardoor met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de onderbreking werd het spelbeeld niet anders. Barcelona verdedigde en het balbezit van Real Madrid werd alleen maar meer en meer. De grootste kans was echter die op de 0-2 voor de sterk spelende Kessié. Hij zag zijn inzet alleen tegen ploeggenoot Ansu Fati aan belanden. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en neemt Barcelona dus de drie punten mee naar huis. De ploeg van trainer Xavi heeft daarmee een geweldige uitgangspositie voor de return in Camp Nou op 5 april.