Dyche hoopt op meer goals van Onana: “Met zijn fysiek moet hij er vaker zijn”

Dyche hoopt op meer goals van Onana: “Met zijn fysiek moet hij er vaker zijn”

01-03-2023 10:44

Amadou Onana maakt indruk in de Premier League. Sean Dyche gelooft dat Onana zich kan ontwikkelen tot een scorende middenvelder bij Everton. Infiltreren en ballen binnenkoppen… 

Onana maakte zijn enige treffer in de 2-1 nederlaag tegen Southampton vorige maand. Zijn nieuwe coach zou hem vaker willen zien scoren. Tot is de Rode Duivel geen garantie geweest op doelpunten. Onana scoorde slechts één keer tijdens zijn seizoen in Frankrijk en maakte twee goals voor zijn eerste club Hamburg. Dyche gelooft echter dat hij alles in huis heeft om ook die kwaliteit te ontwikkelen. 

“Ik denk dat het gaat om hoe meer dingen je kunt toevoegen aan je prestaties, vooral als je jong bent”, klinkt het bij Dyche op de persconferentie van Everton. "Als je jong bent, kun je je spel aanpassen en we willen dat Ama zich kan aanpassen en kijken naar zijn rol op het middenveld.”

"Maar toen ik opgroeide waren middenvelders allrounders, ze konden van alles een beetje”, gelooft de keuzeheer van Everton. Dyche zou vaak praten met Onana, hij toont hem wel vaker fragmenten van zijn wedstrijd om precies aan te duiden wat hij kan toevoegen aan zijn spel.  

"Ik denk dat hij met zijn fysiek, vaker in het strafschopgebied moet komen. Hij is dan ook een stevige jongen… Hij heeft alleszins de kwaliteiten om te infiltreren en ballen binnen te koppen. Maar dan moet je natuurlijk meer in het strafschopgebied komen.”