Morren (ex-Union) over de beker: “Union heeft alle wapens om hem te winnen”

Morren (ex-Union) over de beker: “Union heeft alle wapens om hem te winnen”

1 maart - 09:43
6

In 2019 greep Union Saint-Gilloise net naast de bekerfinale. De Brusselse club verraste iedereen maar kon zich net niet bewijzen in het Koning Boudewijn Stadion. In de halve finale tegen KV Mechelen werd Union uitgeschakeld. DH Sport gaat in gesprek met Charles Morren die toen uit de basis viel. 

De defensieve middenvelder speelt ondertussen bij F91 Dudelange in Luxemburg. Morren blikt vier jaar terug en gelooft dat het dit jaar hét moment is om de beker te winnen. De uitschakeling tegen Mechelen blijft een pijnlijke maar mooie herinnering voor de middenvelder. 

"We hadden hoge verwachtingen voor de halve finale, want we hadden een goede campagne, door Anderlecht en Genk uit te schakelen. Ook al speelde Mechelen een sterk seizoen, alles was mogelijk en we hadden duidelijk onze kansen”, aldus Morren. “Ik weet dat we in de eerste wedstrijd werden bestolen. Veel van onze supporters schreeuwden het uit…” Hij gelooft echter dat het dit seizoen wel eens anders zou kunnen uitdraaien. Morren klinkt alvast als een groot supporter van Union. 

“Dit seizoen heeft de Union alle wapens om het te doen. Als er ooit een tijd is om de beker te winnen, dan is het dit jaar. Om de finale te bereiken, moeten ze de terugwedstrijd van de halve finale benaderen als een competitiewedstrijd”, klinkt het bij Morren. “Ik bedoel dat ze hun voetbalfilosofie moeten blijven behouden. Ze zullen hun voetbal moeten spelen zonder zichzelf te veel onder druk te zetten. Hun grootste tegenstander is zichzelf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s