'Barcelona wil Álvarez tijdelijk overnemen, terwijl Manchester City wil verlengen'

'Barcelona wil Álvarez tijdelijk overnemen, terwijl Manchester City wil verlengen'

28 februari - 09:15

Manchester City wil graag langer door met Julián Álvarez. The Citizens hebben de 23-jarige Argentijn een contractvoorstel gedaan, terwijl FC Barcelona als kaper op de kust ligt.

Álvarez, die afgelopen winter een belangrijke rol speelde in het behalen van de WK-eindzege met Argentinië, ligt nog tot de zomer van 2027 vast bij City. De huidige nummer twee van de Premier League wil de verbintenis openbreken en tegen verbeterde voorwaarden verlengen tot medio 2028, meldt Fabrizio Romano. City heeft nog geen akkoord bereikt met Álvarez, die naar verluidt in maart zijn beslissing maakt.

Barcelona houdt de situatie nauwlettend in de gaten. De Catalanen zien Álvarez graag op huurbasis naar Camp Nou komen, weet TyC Sports. De Argentijn hoeft onder Pep Guardiola niet op veel speelminuten te rekenen, aangezien Erling Haaland de onbetwiste nummer één is in de punt van de aanval. Barça hoopt Álvarez komende zomer te verleiden voor een tijdelijke transfer.

Álvarez deed dit seizoen in negentien Premier League-wedstrijden mee, waarvan het merendeel als invaller. In alle competities kwam hij dit seizoen tot dusver tot tien doelpunten.