OH Leuven-trainer Brys positief over VAR-beslissing: ''Duidelijke strafschop!''

OH Leuven-trainer Brys positief over VAR-beslissing: ''Duidelijke strafschop!''

28-02-2023 09:00
3

Zaterdagavond speelde OH Leuven en Royal Antwerp FC gelijk. Zowel Mark van Bommel als Marc Brys vonden dat er recht was op 3 punten. OH-Leuven trainer Brys kwam nog wel met een positieve noot voor de VAR.

''Ik ben vooral ontgoocheld dat we slechts één punt overhielden aan deze wedstrijd'', vertelde Brys aan Het Nieuwsblad na de 1-1 remise tegen Leuven.

''Het was een duidelijke strafschop!'', zei Brys over het penaltymoment in de 34e minuut van de match.

''Louis werd uit evenwicht gebracht en probeerde, misschien tegen beter weten in, overeind te blijven. Scheidsrechter Verboomen werd terecht gecorrigeerd door de VAR'', aldus Brys die aangaf dat ondanks dat Louis Patris overeind probeerde te blijven, de arbitrage er niet onderuit kon dat het een strafschop moest zijn.

Leuven staat momenteel op de 12 plek in de Jupiler Pro League met 33 punten uit 27 wedstrijden. Aankomende zaterdag mag Leuven de borst nat maken voor Zulte Waregem. Zulte Waregem staat op de 16e plek en strijdt tegen degradatie. Toch wist Essevee wel de halve finales van de Beker van België te behalen. De tweede wedstrijd van die halve finales wordt dinsdagavond gespeeld tegen KV Mechelen. Dat is dus nog voordat Essevee tegen Leuven speelt.