OFFICIEEL: Zuid-Korea stelt Klinsmann aan als nieuwe bondscoach

OFFICIEEL: Zuid-Korea stelt Klinsmann aan als nieuwe bondscoach

27-02-2023 12:03 Laatste update: 12:04

Jurgen Klinsmann wordt de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. De 58-jarige werd op maandagochtend aangenomen door de Korean Football Association en eert zijn voorgangers in een statement van de KFA.

Klinsmann had mooie woorden klaar voor de huidige staat waarin Zuid-Korea zicht bevindt, maar ook zijn voorgangers. "Ik ben erg blij en vereerd om de bondscoach van het nationale voetbalteam van Zuid-Korea te zijn. Ik ben me ervan bewust dat het Koreaanse nationale team zich voortdurend heeft verbeterd en resultaten heeft geboekt. Ik voel me vereerd om in de voetsporen te treden van geweldige coaches die het Koreaanse nationale team hebben geleid, zoals Guus Hiddink tot voormalig coach Paulo Bento." 

Klinsmann heeft zijn doelen al gesteld voor zijn team. "We zullen ons best doen om succesvolle resultaten te behalen op de komende Asian Cup en het WK van 2026", zei de voormalig Duits bondscoach. Na dit WK verloopt het contract van Klinsmann. In het verleden leidde de oefenmeester het nationale elftal van respectievelijk Duitsland en de Verenigde Staten. Zijn beste prestatie als bondscoach behaalde hij met het eerste land. Hij sleep de bronzen medaille binnen op het WK van 2006.