Deila ging op prospectie bij Anderlecht: “Sfeer was al stukken beter”

Deila ging op prospectie bij Anderlecht: “Sfeer was al stukken beter”

25-02-2023 11:59
2

Zondag staat het duel tussen RSC Anderlecht en Standard op het programma. Een wedstrijd die altijd vuur in zich heeft. Ronny Deila waarschuwt zijn troepen en gelooft dat Anderlecht een goede periode kent. 

Afgelopen donderdag mocht Deila van dichtbij zien hoe Anderlecht doorstootte naar de laatste 16 in de Conference League. De keuzeheer van Standard trok naar het Lotto Park om Anderlecht te analyseren. Hetgene wat hem het meest opviel: “De sfeer in hun stadion is veel beter dan de laatste keer dat ik er was", aldus Deila. 

De vorige partij tussen de twee werd gestaakt nadat Standard 3-1 voorstond. Deila gelooft dat dit niet meer hetzelfde Anderlecht is. "Anderlecht is veranderd sinds de eerste ontmoeting. Ze spelen anders, met een duidelijk systeem. Ze zijn consistent, ze hebben techniek en ze lijken meer harmonie in de groep te hebben.”

Deila gelooft sterk in eigen kracht maar gelooft dat Standard nederig moet blijven. "We hebben al bewezen dat wanneer we georganiseerd zijn, we iedereen kunnen verslaan”, geeft Deila aan. “Aan de andere kant, als we ons niet inspannen, als niet iedereen dezelfde kant op gaat, kunnen we van iedereen verliezen. Het gaat erom nederig te zijn en te begrijpen dat niets gemakkelijk is.”