Te laat: Russische voetbalclubs missen kans op terugtreding tot Europees voetbal

Te laat: Russische voetbalclubs missen kans op terugtreding tot Europees voetbal

23-02-2023 17:11
101

Een grote domper voor Russische voetbalclubs die Europees voetbal willen spelen. De clubs hebben te laat hun beroep ingediend naar aanleiding van de uitspraak van het Internationaal sporttribunaal CAS. Daardoor kijkt de organisatie niet meer om naar het appel van de teams.

In Genève werd door het CAS bekend gemaakt dat de Russische clubs hun beroep te laat ingediend hadden. Op 13 januari stond de deadline gepland, terwijl de Russen iets minder dan een maand later in actie kwamen. Dit foutje komt ze duur te staan, nu het CAS meldt de zaak niet meer te behandelen. Zo schrijft de Telegraaf. Sinds de militaire inval in Oekraïne worden de Russen buiten alle toernooien gehouden. De Russische voetbalbond is al vaker naar het tribunaal gestapt. In november dienden ook de clubs een beroep in. Deze werd destijds afgewezen.  

Ruim een jaar geleden werd door de UEFA en de FIFA bepaald dat de clubs geen deel mochten nemen aan Europese toernooien, vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Sint-Petersburg werd afgewezen als speelstad voor de Chanpions League-finale en uitsluiting in Europese competities volgde voor bekende ploegen, zoals Zenit St. Petersburg en Spartak Moskou.