Anderlecht fans na overleg met bestuur: Moeilijk om dat voor elkaar te krijgen

Anderlecht fans na overleg met bestuur: "Moeilijk om dat voor elkaar te krijgen"

21-02-2023 17:44
31

Verdeeldheid heerst bij RSC Anderlecht, het bestuur ligt onder vuur. Maandagavond vond er een 2,5 uur durend overleg plaats tussen hoofdaandeelhouder Marc Coucke, Ceo Jesper Fredberg, niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute en de supporters

Het bestuur van Anderlecht besloot om in overleg te gaan, zij nodigden hiervoor leden van supportersverenigingen van Anderlecht uit. De supporters beleefden een dubbel gevoel aan de vergadering. "De conclusie is dat niet iedereen op dezelfde lijn zit en dat het ook moeilijk zal worden om dat voor elkaar te krijgen", vertelde een supporter namens Supportersclub SC41 aan Sporza.

De verdeeldheid wordt vooral duidelijk doordat de fanatieke supportersvereniging Brussels Casual Service niet aanwezig wilde zijn. Deze vereniging eist zowel het ontslag van Vandenhaute als dat van Coucke. Een supporter die wel aanwezig was namens Fanboard gaf het standpunt van BCS door. "Daar bleef het bij, want we hebben niet het draagvlak bij onze achterban om hun standpunt over Coucke te steunen. Al begrijp ik wel hun redenen. Wel delen we de eis tot ontslag van Vandenhaute", vertelde de supporter namens Fanboard.

De fans bleven met een dubbel gevoel achter, toch benadrukten zij wel dat ze het overleg als prettig hebben ervaren. "Coucke heeft met respect geluisterd naar alle meningen, zonder uit de toon te vallen. Dat was in het verleden met Wouter Vandenhaute toch anders", besloot de supporter.