Coach Ludogoretz negeert vorm: Anderlecht is de grootste club van België”

Coach Ludogoretz negeert vorm: "Anderlecht is de grootste club van België”

15-02-2023 18:40 Laatste update: 18:41
20

RSC Anderlecht trekt richting Bulgarije om het op te nemen tegen Ludogoretz. De coach van de Bulgaren sprak de pers toe en had een aantal lovende woorden over voor Paars-Wit. 

Ante Simundza toonde veel respect voor Anderlecht. Op zijn persconferentie prees de Sloveense coach Anderlecht. "Dit is de grootste club van België en de beste ploeg van België", klonk het. De coach is zich er echter wel van bewust dat de afgelopen jaren minder succesvol waren voor Paars-Wit. "Ik heb niet gezegd dat Anderlecht momenteel de beste Belgische ploeg is. Maar als je ergens in de wereld vraagt wat de beste Belgische club is, zal iedereen zeggen dat het Anderlecht is”, nuanceert de coach. 

“Anderlecht heeft een grote traditie in de Europacup en leidt veel spelers op die slagen bij de grootste clubs in Europa", vandaar de admiratie voor de Anderlecht. De resultaten beginnen stilletjes aan terug te komen bij Anderlecht. Simundza gelooft dan ook dat de huidige stand in de Pro League niet meteen representatief zal zijn voor de manier waarop Paars-Wit de wedstrijd in de Conference League zal aanvangen.

"Laten we niet denken aan hun problemen", vervolgt Simundza. "Elke club heeft van tijd tot tijd een kleine crisis. Als je tegenover zo'n grote club met zo'n grote geschiedenis staat, moet je heel respectvol en voorzichtig zijn."