De Jong maakt indruk bij Barcelona: Pfff, heel goed om te hebben'

De Jong maakt indruk bij Barcelona: "Pfff, heel goed om te hebben'

15-02-2023 10:44

Marc-André Ter Stegen was blij toen afgelopen zomer het verlossende nieuws kwam dat Frenkie de Jong bij FC Barcelona zou blijven. Als het aan de doelman ligt, komt er geen transfer meer voor zijn ploeggenoot.

"Ik ben heel enthousiast van Frenkie en verwacht ook veel van hem", zegt Ter Stegen tegen The Guardian. "Een speler als hij is, pfff, echt goed om te hebben, want hij heeft zoveel talent. Hij ziet en voelt voetbal op een andere manier... Hij is iemand naar wie spelers als Gavi en Pedri kunnen opkijken en, nou ja, ik denk dat hij gewoon een geweldige speler is."

Het verhaal ging dat De Jong hard op weg was naar het Manchester United van Erik ten Hag. Die transfer kwam er niet en wat Ter Stegen betreft komt er nooit meer een transfer voor De Jong. "Ik hoopte dat hij zou blijven, want dit is het type speler dat ik in mijn team wil. Er waren geruchten en discussies en wat dan ook, maar ik ben gewoon blij dat hij hier is en ik wil niet dat hij weggaat. Dat wil ik heel duidelijk maken."

Ter Stegen lijkt, al dollend, De Jong vast te willen binden aan een stoelpoot, zodat hij niet weg kan. "Ik denk dat ik op een dag hier gewoon iets zal plaatsen om hem hier voor altijd te houden."