Geen elfde zege op rij voor Burnley, maar Kompany mag wel juichen in de 95e minuut

14-02-2023 23:08
3

FC Burnley heeft dinsdag niet voor de elfde keer op rij kunnen winnen in de Championship. Tegen Watford leek het zelfs lang op weg naar een nederlaag, maar in de 95e minuut tekende Michael Obafemi alsnog voor de 1-1, waardoor Vincent Kompany toch nog een reden had om te juichen.

Op de vorige speeldag evenaarde Kompany met Burnley het Championship-record van tien zeges op een rij. Dinsdag kwam er een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Kompany en co.

Tegen Watford – met Wesley Hoedt in de basis – had Burnley doorlopend balbezit en ook voldoende kansen, maar scoren bleek een hele opdracht. Aan de andere kant trof João Pedro Junqueira de Jesus na goed een halfuur wel raak.

Burnley ontsnapte evenwel aan een nederlaag. In de 95e minuut kwam alsnog de gelijkmaker op het bord. Door het gelijkspel staat Burnley aan de leiding met 69 punten. Sheffield United volgt op acht punten, maar speelde een match minder. Watford taat nu zesde in de stand.