Schaarste met ''voetbalbelgen'' bij Union, onduidelijkheid over Vertessen

Schaarste met ''voetbalbelgen'' bij Union, onduidelijkheid over Vertessen

13 februari - 21:45
8

Union SG ontvangt aankomende zaterdag Standard, maar Union moet wel nog genoeg ''voetbalbelgen'' op het wedstrijdformulier krijgen. Iedere club in de Jupiler Pro League is verplicht om zes voetbalbelgen op het wedstrijdblad te zetten.

Union zit op dit moment wat krap wanneer het gaat om zijn voetbalbelgen. Zo zijn Siebe Van der Heyden en Amani Lazare geschorst. Daarnaast lijkt het er ineens op dat Yorbe Vertessen geen voetbalbelg is, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De reden dat Vertessen geen voetbalbelg is blijft onduidelijk. Volgens het Bondsreglement voldoet Vertessen niet aan de volgende criteria: Een speler moet voor zijn 23e minstens drie jaar in België actief zijn. Vertessen vertrok namelijk op zijn achtste naar PSV Eindhoven.

Union vraagt toch verduidelijking aan de KBVB, de club vindt het bijzonder dat wanneer iemand in Belgie geboren is en voor alle Belgische jeugdelftallen is uitgekomen, nog steeds geen voetbalbelg is. Toch maken ze zich bij Union niet al te veel zorgen. De club kan altijd nog schakelen door voetbalbelgen uit de U23 te halen.

Dit zijn de voetbalbelgen van Union: Anthony Moris, Lucas Pirard, Joachim Imbrechts, Guillaume François, Senne Lynen, Siebe Van der Heyden, Amani Lazare, Arnaud Dony, Viktor Boone en misschien Yorbe Vertessen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie