D’Haene in de wolken na zege bij Standard: “Niet veel ploegen komen hier winnen”

D’Haene in de wolken na zege bij Standard: “Niet veel ploegen komen hier winnen”

13-02-2023 18:28
1

KV Kortrijk heeft een waarschijnlijk erg belangrijke driepunter geboekt. Op het veld van Standard Luik haalden de West-Vlamingen het verdiend met 0-2. Daardoor lopen ze nu vier punten weg van de rode streep. Daar kan Kristof D’Haene enkel gelukkig om zijn.

In zijn reactie na afloop van de partij toonde de aanvoerder van KVK zich tevreden. “Er zijn niet veel ploegen die hier komen winnen, maar ik denk dat het terecht is”, steekt D’Haene zijn ploeggenoten pluimen op de hoed bij L'Avenir. Vooral de wedstrijdmentaliteit kon hem bekoren. “We hebben met veel grinta en gedrevenheid gespeeld.”

Dankzij die uitstekende ingesteldheid, wat soms al eens durft te ontbreken bij Kortrijk, heeft de ploeg het gehaald, benadrukt D’Haene. Hij heeft dan ook meteen een boodschap voor zijn medemaats. “Dezelfde ingrediënten zullen nodig zijn als we volgende week Anderlecht thuis willen verslaan”, pept hij iedereen nu al op.

KV Kortrijk staat nu samen met KAS Eupen op 25 punten. Eerste achtervolger SV Zulte Waregem, dat virtueel wél zakt, telt er 21. Daarachter volgen nog KV Oostende (19) en rode lantaarn RFC Seraing (18).