Standard doet slechte zaak met een nederlaag tegen KV Kortrijk

12-02-2023 20:16
10

Standard heeft dure punten laten liggen in de strijd om Play-Off 1. Het verloor met 0-2 van KV Kortrijk en eindigde ook met tien man.

KV Kortrijk begon het best aan de partij en kreeg meteen een kans via Messaoudi, maar hij trapte voorlangs. Op gevaar van Standard was het liefst een halfuur wachten. Op een stilstaande fase kon Dussenne koppen, maar zijn poging was niet al te moeilijk voor doelman Vandenberghe.

Enkele minuten voor de rust mocht Donnum aanleggen voor een vrije trap, maar opnieuw bracht Vandenberghe redding. 0-0 was een logische ruststand.

Wasinski breekt de ban
Standard kwam met iets meer dadendrang uit de kleedkamer. Zinckernagel kreeg meteen een schietkans, maar besloot naast. Aan de andere kant brak Messaoudi door, maar hij raakte niet langs Bodart. Twee minuten later was het wél raak voor de Kerels. Na een weggewerkte corner kon Wasinski heerlijk binnenschieten, zijn eerste profgoal ooit.

Standard had niet bepaald een reactie in huis en ging in de slotfase nog helemaal kopje onder. Op aangeven van de VAR kreeg KV Kortrijk nog een strafschop, die werd omgezet door Selemani. Kostas Laifis kreeg in diezelfde fase ook nog een rode kaart. Het was meteen de doodsteek voor de thuisploeg.

Slechte zaak
Standard blijft door die nederlaag op een zesde plaats hangen in het klassement. KV Kortrijk staat momenteel vijftiende.