RSCA Futures en Lierse naar Play-Offs, degradatie optie voor Deinze en Lommel

11-02-2023 22:39 Laatste update: 22:39
68

In de Challenger Pro League werd er beslist over de laatste plekken voor de Promotie Play-Offs. Lierse en RSCA Futures deden een goede zaak, terwijl Deinze en Lommel nu de Degradatie Play-Offs moeten spelen. Verder speelden Club NXT en SL16 met 0-0 gelijk.

Lommel – Lierse (0-2)
Zowel Lommel als Lierse moesten een goed resultaat neerzetten, maar het waren de bezoekers die het best uit de startblokken schoten. Na amper negen minuten voetballen bracht Raemaekers Lierse op voorsprong. Die werd in minuut achttien nog verdubbeld na een parel van Van Acker. Daar bleef het ook bij. Door de nederlaag plaatst Lommel zich niet voor de Promotie Play-Offs, maar mag Lierse wel blijven hopen.

Deinze – RSCA Futures (2-3)
Zowel Deinze als RSCA Futures maakten nog aanspraak op deelname aan de Promotie Play-Offs. Dat hadden ze bij Deinze ook duidelijk begrepen. In minuut 13 slaagde Scheurmans in om het thuisploeg voor het eerst aan het vieren te brengen. Paars-wit had geen verhaal en slaagde er niet in om de doelman van Deinze te verslaan.

Anderlecht zocht wel een doelpunt, maar vond amper een gaatje door de defensie van Deinze. Uiteindelijk wist het na 63 minuten voetballen via Nils De Wilde toch die gelijkmaker te vinden. Niet veel later werd het zelfs nog 1-2 via Lucas Stassin.

Dat was niet het einde van de partij. Deinze kwam via Schryvers terug op gelijke hoogte, maar zag in het slot Angulo de 2-3 eindstand op het scorebord zetten. Dankzij die zege heeft RSCA Futures zich ook geplaatst voor die Promotie Play-Offs.

SL16 FC – Club NXT (0-0)
Club NXT was al zeker van de Promotie Play-Offs en liet enkele jongens rusten, maar stond toch met een stevige ploeg tegenover de jonkies van Standard. De jonge Bruggelingen hadden het echter bijzonder moeilijk tegen SL16 en kwamen amper tot kansen. Een gezapige partij met amper mogelijkheden voor beide ploegen.