Union SG vol ongeloof na negatief advies stadionplannen: “Destructieve houding”

Union SG vol ongeloof na negatief advies stadionplannen: “Destructieve houding”

07-02-2023 18:28
32

Union SG kreeg vandaag te horen dat de wens voor het nieuwe stadion een negatief advies krijgt van het Vorstse schepencollege. Union en zijn CEO Philippe Bormans begrijpen hier niks van.

Union zijn CEO Philippe Bormans kan niet geloven dat Union zo wordt tegengewerkt in zijn stadionplannen. “Al meer dan vier jaar proberen we via constructief overleg een oplossing te zoeken voor de stadionproblematiek die het voortbestaan van onze club in gedrang brengt”, zo liet hij via het statement weten.

Volgens Bormans mist het huidige gemeentebestuur inlevingsvermogen in Union. “Het gemeentebestuur erkent het probleem op de huidige site niet, zadelen ons ondertussen op met een extra taks, die trouwens in het leven geroepen werd bij de promotie van de club naar 1A, en nemen telkens een destructieve houding aan.”

Union begrijpt niets van het negatieve advies, zo laat de club merken op zijn website. Vooral de motivering achter het negatieve advies klopt niet volgens Union. ‘Zo wordt er onder meer verwezen naar een hotel dat helemaal niet in de plannen zit. Deze plannen werden nochtans uitvoerig toegelicht op een speciaal bijeengeroepen commissie.’

Union voelt zich niet gehoord door het gemeentebestuur van Vorst. Hierdoor trekt Union nu aan de alarmbel en vraagt de club de Brusselse regering om zo snel mogelijk op te treden. Union zet alle zeilen bij om het stadionproject aan de Brits Tweedelegerlaan in Bempt te realiseren.