'Komst Tedesco laat op zich wachten, Belgische voetbalbond heeft geduld'

'Komst Tedesco laat op zich wachten, Belgische voetbalbond heeft geduld'

07-02-2023 17:20
4

De handtekening van Domenico Tedesco is nog steeds niet gezet onder het bondscoachcontract van de Rode Duivels. Het geduld van de KBVB wordt op deze manier op de proef gesteld. Tedesco zelf zit nog aan de onderhandelingstafel met zijn oude werkgever RB Leipzig.

Er is voor de KBVB nog geen reden voor paniek. De voetbalbond zal geduld moeten hebben, maar verwacht dat Tedesco en RB Leipzig er samen uit zullen komen. ‘Bij de voetbalbond panikeren ze voorlopig niet. En hebben ze er goede hoop op dat er een akkoord gevonden wordt voor eind deze week, begin volgende week ten laatste. Zodat Tedesco in alle stilte kan beginnen aan de voorbereiding voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 op 24 maart’, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De vertraging van Tedesco zijn handtekening voor de Rode Duivels, komt doordat Tedesco nog steeds wordt doorbetaald door RB Leipzig. Sinds september is hij daar ontslagen. De Duitsers zullen geen afkoopsom aan de Belgische bond vragen, maar er zal wel een akkoord moeten worden gevonden met Tedesco. Voor de periode juni-februari heeft de coach nog één miljoen euro te goed.

Tedesco kreeg de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Nu hij die gevonden heeft met de KBVB zal er een akkoord gevonden moeten worden voor een vermindering van het loon dat Leipzig de hoofdtrainer nog uitbetaalt. Volgens Het Laatste Nieuws lopen deze gesprekken moeizaam.