VP 11: KRC Genk raast weer door, verloren zoon bij Club Brugge

VP 11: KRC Genk raast weer door, verloren zoon bij Club Brugge

6 februari - 13:00 Laatste update: 6 februari - 13:00
16

De reguliere competitie raast voorbij. Speeldag 24 zit er ook weer op. Op die speeldag zagen we dat KRC Genk ook zonder Onuachu uitstekend kan voetballen...

Van Crombrugge vergeten?
Anderlecht kan de laatste weken rekenen op een sterke Bart Verbruggen. De Nederlander stond ook tegen KV Oostende pal met een nieuwe clean sheet. Lang niet slecht van de amper twintigjarige doelman.

De Laet als voortrekker
Bij Club Brugge werd Jack Hendry teruggehaald uit Italië. Een transfer kan je dat moeilijk noemen, maar de Schot deed het wel uitstekend tegen AntwerpJan Vertonghen vindt stilaan de goede vorm terug bij Anderlecht, al speelden de vele lange ballen van KV Oostende ook in zijn kaart.

Op de rechterkant kiezen we voor Ritchie De Laet, al kon hij één van de weinige open kansen voor Antwerp niet binnentrappen. Op links kiezen we voor Aboubakary Koita, die de hele flank kan afdweilen bij STVV.

Teuma met beste goal
Bij Union is Teddy Teuma onvermoeibaar als motor op het middenveld. Zondag liet hij doelman Bossut kansloos met een prachtig schot. Reden genoeg voor een plaats in de VP 11 dus.

Bij Sporting Charleroi mocht Adem Zorgane een bescheiden feestje bouwen. Zijn twee goals leverden uiteindelijk maar één puntje op. Christophe Lepoint is met 38 jaar de oudste veldspeler van onze competitie, maar versleten is hij niet. Zijn winning goal zou wel eens een groot verschil kunnen maken voor Seraing.

Droomdebuut 
Wat een debuut voor Yorbe Vertessen bij Union! Een goal zat er nog niet in, maar met twee assists toonde hij meteen zijn meerwaarde. Van meerwaarde gesproken: ook Yira Sor brengt die bij KRC Genk. De invaller is niet alleen bliksemsnel, maar kan blijkbaar ook aardig koppen.

Het laatste woord is aan Ayase Ueda van Cercle Brugge. Hij bezorgde zijn team nog een punt tegen Standard met een knap en onhoudbaar doelpunt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie