Real Madrid krijgt tik in titelstrijd, kan FC Barcelona profiteren?

Real Madrid krijgt tik in titelstrijd, kan FC Barcelona profiteren?

05-02-2023 16:19
1

FC Barcelona kan uitstekende zaken doen in de titelstrijd in La Liga. Aartsrivaal Real Madrid ging zondagmiddag met 1-0 onderuit bij Real Mallorca, waardoor de Catalanen uit zicht dreigen te verdwijnen.

De problemen tekenden zich al snel af voor de Koninklijke. Na twaalf minuten verlengde Vedat Muriqi een voorzet met het hoofd, waardoor Andriy Lunin geklopt was. Laatstgenoemde moest op het laatste moment Thibaut Courtois vervangen, omdat de Rode Duivel in de warming-up een blessure opliep.

Real Madrid had daarna moeite om openingen te vinden in de hechte defensie van Mallorca. Na een uur kreeg de ploeg van Carlo Ancelotti wel de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Vinícius Júnior kwam in botsing met Mallorca-doelman Predrag Rajkovic en de scheidsrechter wees naar de stip. Marco Asensio wist het buitenkansje echter niet te verzilveren tegen zijn oude club. Rajkovic keerde zijn inzet.

Real kwam die tegenvaller niet meer te boven, hoewel onder meer Toni Kroos en Luka Modric nog van de bank kwamen. De Madrilenen moeten nu toekijken hoe Barcelona zondagavond verder afstand kan nemen. Als de ploeg van Xavi wint van Sevilla dan groeit de voorsprong naar acht punten.