Jonkies van SL16 voeren hevige strijd, maar gaan toch onderuit tegen RWDM

04-02-2023 18:22
3

RWDM heeft zaterdag de drie punten weten te pakken tegen SL16 FC. In eigen huis was het te sterk voor de jonkies van Standard en wist de leider in de Challenger Pro League met 3-1 te winnen.

De wedstrijd begon goed voor de Brusselaars, die na 26 minuten voetballen Alexis De Sart zag scoren. De kansen waren ook voor RWDM, maar een tweede doelpunt tegen SL16 – met Ibe Hautekiet in de basis – viel er voor de rust niet.

Het waren uiteindelijk de jonge Rouches die wisten te scoren. In minuut 66 verschalkte Sacha Banse met een knappe vrije trap de RWDM-doelman. Lang bleef die gelijke stand echter niet op het scorebord staan. Enkele minuten later wist Ivann Botella met de 2-1 weer voor de voorsprong te zorgen. In het slot werd het via Mickaël Biron nog 3-1.

Door de zege blijft RWDM op de eerste plek in de stand staan. Het telt drie punten meer dan eerste achtervolger SK Beveren. SL16 FC staat op de tiende plek in de stand en zal degradatie play-offs moeten spelen.