Verschaeren: Zolang één van hen hem maar binnentrapt, dat is het belangrijkste

Verschaeren: "Zolang één van hen hem maar binnentrapt, dat is het belangrijkste"

04-02-2023 12:02
2

RSC Anderlecht heeft opnieuw drie broodnodige punten geboekt. Op het veld van KV Oostende haalden de Brusselaars het met 0-2, mede dankzij een late assist van Yari Verschaeren. De spelmaker ziet dat zijn ploeg stilaan uit het dal klautert.

Hoewel Oostende niet al te veel doelrijpe mogelijkheden afdwong, leefde Anderlecht nog lang in onzekerheid aan de kust. Pas in de laatste minuten verloste Andreas Dreyer al wie paars-wit in het hart draagt, met dank aan een knappe aflegger van Verschaeren. Of was dat passje voor nieuwkomer Islam Slimani bedoeld? "Zolang één van hen de bal maar binnentrapt, dan is het goed voor mij", lachte Verschaeren bij Eleven Sports. "Ik ben gewoon blij dat we die tweede goal nog maken en de wedstrijd dan gedaan was."

Anderlecht was vooral gevaarlijk op de tegenaanval. "We wisten dat daar heel veel ruimte ging liggen, in die omschakeling. Daar moesten we iets agressiever zijn en de laatste pass correcter geven", verwijst Verschaeren vooral naar de eerste helft. Bij de rust stuurde Brian Riemer een beetje bij. "Hij zei dat het nog beter moest. We wisten dat zij heel hoge druk gingen zetten, met veel intensiteit. Daar moesten we zo goed mogelijk onderuit proberen komen. In de tweede helft hebben we dat meer gedaan, maar het moet nog beter."

Een opvallende meegereisde supporter was Benito Raman. De aanvaller was geschorst na een dubbele gele kaart tegen Royal Antwerp FC en liet zich in het bezoekersvak opmerken met een pintje in de hand. "Ik weet niet wat hij allemaal heeft uitgestoken, maar ik hoop dat hij braaf is geweest", knipoogde Verschaeren nog. Na afloop van de partij vierde Raman alvast uitgelaten mee met de spelers op het veld.