Owusu (ex-Antwerp) naar amateurs: Beetje onder mijn capaciteiten

Owusu (ex-Antwerp) naar amateurs: "Beetje onder mijn capaciteiten"

03-02-2023 12:29
1

William Owusu (33) speelt opnieuw in België. Winkel Sport kon hem namelijk transfervrij binnenhalen. Owusu beseft wel dat hij zich moet aanpassen aan het niveau van Eerste Nationale. 

Owusu was bij Antwerp een publiekslieveling, maar tekende in 2019 een lucratieve deal in de Verenigde Arabische Emiraten. "Het begon schitterend, bij ­Ajman. We werden professioneel omkaderd en ik maakte flink wat goals", legt Owusu bij Het Nieuwsblad. "Bij mijn volgende clubs ( Al-Bataeh en Fujairah, red .) ging het er minder professioneel aan toe. Als spits werd je er aan je lot ­overgelaten en de verwachtingen lagen buitensporig hoog."

Na maanden zonder club kan Owusu nu weer in België aan de slag. "Het is misschien een beetje onder mijn capaciteiten, maar ik zit al sinds vorige zomer zonder club. Door te trainen bleef ik in vorm, maar matchritme heb ik niet. Gelukkig gooide Patrick Rotsaert (de sportief manager van Winkel Sport, red .) mij een ­reddingsboei. Ik ken hem nog goed van bij Cercle Brugge. Het doel is om ons zo snel mogelijk van het behoud te verzekeren."

Owusu scoorde bij Antwerp nog 37 doelpunten in 80 wedstrijden. Verder speelde hij ook nog bij onder meer Cercle Brugge, Westerlo en SV Roeselare.