'Boekhouding OH Leuven donkerrood,  meer dan 15 miljoen verlies'

'Boekhouding OH Leuven donkerrood, meer dan 15 miljoen verlies'

01-02-2023 17:00
4

OH Leuven heeft meer dan 15 miljoen euro verlies. Zo maakte OH Leuven de financiële cijfers van afgelopen seizoen openbaar. Wel is er 9,5 miljoen euro toedekking door King Power.

Alhoewel de inkomsten uit onder andere transfers stegen volgens Leuven, was dat ook het geval voor de kosten. Het verlies komt volgens de club mede door naweeën van de coronapandemie.

Het begin van vorig seizoen was er bijvoorbeeld nog een toeschouwersbeperking van kracht. Ook werden supporters deels gecompenseerd voor het seizoen daarvoor, waarin het Belgische voetbal bol stond van de coronabeperkingen. De club zag tevens de opbrengsten van TV-rechten verminderen.

Door de steun van King Power Group is het penibele financiële plaatje echter wel onder controle. Eigenaar King Power kwam namelijk met een nieuwe kapitaalsverhoging van 9,5 miljoen euro, waardoor OH Leuven beschikt over een positief eigen vermogen.

OH Leuven bevindt zich dit seizoen in de middenmoot van de Jupiler Pro League. De club staat op de 10e plek met 31 punten uit 23 wedstrijden. Trainer Marc Brys treft zaterdag RFC Seraing in de strijd om 3 punten in de Jupiler Pro League.