'Ziyech mag nog hopen: PSG wil alsnog groen licht na stommiteiten Chelsea'

'Ziyech mag nog hopen: PSG wil alsnog groen licht na stommiteiten Chelsea'

01-02-2023 10:45
2

Het wordt lastig, maar de droomtransfer van Hakim Ziyech naar Paris Saint-Germain is nog niet helemaal van de baan. Woensdagochtend om 10.30 uur komt de juridische commissie van de Franse voetbalbond bij elkaar om de zaak te bestuderen.

PSG eist dat er alsnog groen licht wordt gegeven voor de transfer van Ziyech. Kort na middernacht ging de koploper van de Ligue 1 in beroep, waardoor woensdagochtend alle ogen zijn gericht op het kantoor van de Franse bond. Het is geen geheim dat er normaal gesproken streng wordt gehandhaafd op het afronden van alle formaliteiten vóór de deadline.

Op dit moment lijkt Paris Saint-Germain niet de nieuwe club van Ziyech te worden. Chelsea zou hem tot het einde van het seizoen verhuren, maar stuurde de documenten tot drie keer toe verkeerd door. Sowieso waren de Londenaren al aan de late kant. Mogelijk heeft dat te maken met de transfer van Enzo Fernández: de Argentijn werd op de valreep voor 121 miljoen euro losgeweekt bij Benfica.

Ziyech was op Deadline Day de hele dag in Parijs, waar hij medisch werd gekeurd. Na het WK kwam hij vaker in actie voor Chelsea, maar de selectie van The Blues barst na wéér een doldwaze transferperiode uit zijn voegen.