Mignolet: Gouden Schoen heeft zeker positieve vibe gebracht in de kleedkamer

Mignolet: "Gouden Schoen heeft zeker positieve vibe gebracht in de kleedkamer"

29-01-2023 23:30
7

Club Brugge heeft voor het eerst in 2023 kunnen winnen. Op het veld van SV Zulte Waregem had het bloed, zweet en tranen nodig om de drie punten over de streep te trekken: 1-2. Simon Mignolet is niet blind voor de werkpunten, maar reageert vooral opgetogen over de eerste zege onder Scott Parker.

Zeker voor een topclub als Club Brugge voelde het al als een eeuwigheid aan, die periode zonder overwinning. Afgelopen woensdag volgde er al een opsteker, toen Mignolet werd uitgeroepen tot Gouden Schoen van 2022. Zo'n uitreiking heeft een gunstig effect, legt hij zelf uit. "De Gouden Schoen heeft zeker een positieve vibe gebracht in de kleedkamer. En na deze zege, kunnen we nog eens met een gerust gemoed slapen vanavond", aldus de Brugse doelman bij Sporza.

Van dolle euforie is echter geen sprake. "We moeten ook niet flauw doen: het voetbal moet beter worden", is Mignolet streng. "Vanaf morgen moeten we weer vol aan de bak, om onze fouten te analyseren. We hebben deze negatieve spiraal doorbroken door hard te werken en een overwinning te boeken. Het was niet top, maar dat telde tot nu niet."

De komende weken krijgt Club de kans om weer naar boven te kijken, ook al ziet het programma er niet echt eenvoudig uit. Met Royal Antwerp FC en Union Saint-Gilloise kijkt Blauw-Zwart respectievelijk de nummers drie en twee in de ogen. Die tegenstanders zullen geen extra druk opleggen, wel integendeel. "Ik denk net dat we die wedstrijden rustiger kunnen aanvatten, want we zitten niet op hun niveau op dit moment", kruipt Mignolet alvast in de rol van underdog.