OFFICIEEL: Silva verlaat Anderlecht, PSV stelt aanvaller meteen voor

OFFICIEEL: Silva verlaat Anderlecht, PSV stelt aanvaller meteen voor

25 januari - 12:26 Laatste update: 12:32
9

PSV heeft zijn gewenste aanvaller officieel binnen. De Eindhovenaren huren 'buitenkansje' Fábio Silva tot het einde van het seizoen van Wolverhampton Wanderers. De Portugees verliet RSC Anderlecht en wordt de concurrent van Luuk de Jong.

PSV nam deze winter afscheid van Cody Gakpo en Noni Madueke, waardoor de spoeling in de Eindhovense voorhoede dun is geworden. Silva is weliswaar een spits en geen buitenspeler, maar hij biedt trainer Ruud van Nistelrooij een belangrijke extra optie. PSV had voor de komst van Silva geen volwaardige alternatieven voor De Jong in de punt van de aanval.

PSV kan Silva huren doordat hij voortijdig vertrok bij RSC Anderlecht. Paars-wit huurde hem ook, maar daar kreeg de aanvaller het naar verluidt aan de stok met trainer Brian Riemer. Bij Wolves heeft de spits nog een contract tot medio 2026. Tweeënhalf jaar geleden telde de Premier League-club nog veertig miljoen euro neer voor Silva.

"Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee", zegt algemeen directeur Marcel Brands op de clubsite. "Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen. Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij. Een van de beste spitsen ooit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie